Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Το γραφείο του πρωθυπουργού θα... πλημμυρίσει από παιδικές κάρτες

«Ξέρω ότι το κλίμα της Γης κινδυνεύει. Διαβάζω, ακούω, βλέπω στην τηλεόραση ντοκιμαντέρ. Ξέρω για τους καύσωνες, τις πλημμύρες, τους πάγους που λιώνουν...».

Με αυτά τα λόγια θα μπορούσε να ξεκινά μία από τις παιδικές καρτ ποστάλ που θα διαβάσει ο πρωθυπουργός σε περίπου ενάμιση μήνα, όταν λάβει τα μηνύματα των παιδιών που συγκεντρώνουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF και Greenpeace, εν όψει της κρίσιμης Συνδιάσκεψης για το Κλίμα, που θα λάβει χώρα στην Κοπεγχάγη. Οι οργανώσεις προτρέπουν τα παιδιά να στείλουν κάρτες που θα ζητούν μια δυναμική και υπεύθυνη στάση της χώρας μας και καλούν τον πρωθυπουργό να ζητήσει τη δέσμευση των ηγετών για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% έως το 2020. Οι αρμόδιοι προτείνουν ένα ενδεικτικό κείμενο, ενώ παράλληλα ζητούν και τον αυθορμητισμό των παιδιών: «Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, παρακαλούμε πολύ να πάτε στην Κοπεγχάγη και να μεταφέρετε το μήνυμα ότι θέλουμε να ζήσουμε σε έναν πλανήτη ασφαλή και υγιή, χωρίς πλημμύρες, ξηρασίες, άνοδο της στάθμης της θάλασσας και άλλες καταστροφές. Ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε να επιστρέψετε νικητής!». Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προτρέπουν τα παιδιά να εκφραστούν σημειώνοντας πως οι ηγέτες θα πρέπει να λάβουν μέτρα άμεσα, καθώς τα χρονικά περιθώρια για τη διάσωση του πλανήτη έχουν πλέον στενέψει. Και δίνουν τις οδηγίες τους για την κατασκευή της κάρτας:

  • Βήμα 1ο: Διπλώστε ένα χαρτί σε σχήμα κάρτας.
  • Βήμα 2ο: Στο εξώφυλλο ζωγραφίστε ή φτιάξτε ένα κολάζ σχετικό με την κλιματική αλλαγή και τη Συνδιάσκεψη των ηγετών.
  • Βήμα 3ο: Γράψτε μέσα στην κάρτα το μήνυμά σας στον πρωθυπουργό. Οπως θέλετε. Ελεύθερα. Μη νοιαστείτε για ορθογραφία, γραμματική και συντακτικό.
  • Βήμα 4ο: Στείλτε την κάρτα σας έως τις 30 Νοεμβρίου στο WWF Ελλάς, οδός Φιλελλήνων 26, ΤΚ 10558 Αθήνα.

Η WWF και η Greenpeace θα συγκεντρώσουν τις κάρτες και αφού τις εκθέσουν, ώστε να προβληθεί η προσπάθεια όλων των παιδιών, θα τις αποστείλουν στον πρωθυπουργό μαζί με τις υπογραφές των ενηλίκων, οι οποίοι μπορούν επίσης να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου