Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πάρε και συ μέρος στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012!


Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε», η HELMEPA σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και χορηγό επικοινωνίας το ραδιοφωνικό σταθμό KISS FM 929  σας προσκαλεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012, να καθαρίσουμε την ακτή του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), στο Νέο Φάληρο.

Σημείο συνάντησης, στις 10 το πρωί, το πάρκινγκ στο πίσω μέρος του Σ.Ε.Φ. όπου θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και θα διανεμηθούν γάντια, σακούλες, ενημερωτικό υλικό και Δελτία Καταγραφής Απορριμμάτων.

Ανάλογες δράσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας φαίνονται στο διαδραστικό χάρτη στο σύνδεσμο www.signuptocleanup.org, καθώς μικροί και μεγάλοι εθελοντές, από τη Βόλβη μέχρι τη Μήλο και από τη Σάμο έως το Αργοστόλι, δηλώνουν συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή εθελοντική πρωτοβουλία.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμένος καθαρισμός σε κοντινή περιοχή, ευαισθητοποιημένοι φορείς και πολίτες μπορούν να οργανώσουν το δικό τους καθαρισμό ακτής ή βυθού, με την υποστήριξη της HELMEPA τόσο στο συντονισμό όσο και στην  επικοινωνία της δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιστρέψουν συμπληρωμένη την Αίτηση Συμμετοχής, ηλεκτρονικά στο environment@helmepa.gr ή με φαξ, 210-9407327. Για περισσότερες πληροφορίες, Τομέας Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης HELMEPA, τηλ. 210-9343088.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου