Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πρώτο βραβείο στο Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Νερό, είσαι θησαυρός!» του ΟΙΚΑΔΕ


Η συμμετοχή μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Νερό, είσαι θησαυρός!» του προγράμματος ΟΙΚΑΔΕ και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικ΄ςη Τέχνης για το σχολικό έτος 2012 -2013 μας χάρισε την μεγαλύτερη διάκριση αφού το σχολείο μας μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία της τριάδας απέσπασαν το πρώτο βραβείο.
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012, εκτός από τα σχολεία του Οίκαδε, απευθύνθηκε στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 2.500 ατομικά και ομαδικά έργα από 244 σχολεία και εργαστήρια.
Τα έργα, ζωγραφιές, κολλάζ, φωτογραφίες και κατασκευές, αξιολογήθηκαν από ειδική 7μελή επιτροπή την οποία αποτέλεσαν οι κ.κ.:
  • Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Μ.Ε.Π.Τ.)
  • Λουίζα Καραπιδάκη – Ιστορικός Τέχνης- Μουσειολόγος, μέλος Δ.Σ. του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
  • Εύα Σταμάτη, Graphic Designer, Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
  • Πόπη Κύρδη, Εκπαιδευτικός –Συγγραφέας
  • Νίκος Μάρκου, Φωτογράφος
  • Κάρμεν Ρουγγέρη, Ηθοποιός – σκηνοθέτης
  • Νατάσσα Κιουρκατιώτη, Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ Τράπεζας Κύπρου
Η αξιολόγηση των έργων των τάξεων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε, φέτος υπήρξε πραγματικά δύσκολη, καθώς τα έργα ήταν πλούσια σε φαντασία και δημιουργικότητα και πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η τριάδα του Οίκαδε που διακρίθηκε είναι η εξής:

1ο Δ.Σ Πορταριάς "Ν. Τσοποτός" - 9ο Δ.Σ. Ρεθύμνου - 20ο  Δ.Σ. Σερρών.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 12.00μ.μ. στη Στοά του ΒιβλίουΌλα τα βραβευμένα έργα θα εκτεθούν για 4 ημέρες, από 22 έως 25 Απριλίου 2013, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) και ώρες 10.00-13.00 και 19.00-21.00.
Η έκθεση έργων όλων των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Τράπεζας από τις 22 Απριλίου.
Επίσης οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Αργοναυτική Εκστρατεία» στο Θέατρο Ελληνικός Κόσμος σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου