Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Αρκούδα με το μικρό της εγκλωβίστηκαν σε δρόμο


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της θηλυκής αρκούδας με το αρκουδάκι της στην Καστοριά. Φωτογραφία αρχείου Η ευαισθησία ενός διερχόμενου οδηγού και η άμεση κινητοποίηση της Τροχαίας Καστοριάς και του «Αρκτούρου» έσωσαν από σοβαρό κίνδυνο μια ενήλικη θηλυκή αρκούδα και το μόλις 10 μηνών αρκουδάκι της, που εγκλωβίστηκαν νωρίς χθες το πρωί μέσα στο οδόστρωμα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, κάθετο της Εγνατίας Οδού. 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της θηλυκής αρκούδας με το αρκουδάκι της στην Καστοριά. Φωτογραφία αρχείου


Ο οδηγός που είδε τα δύο ζώα εγκλωβισμένα και φοβισμένα στον δρόμο μεταξύ Νεάπολης, Κοζάνης και Καστοριάς, κοντά στο Κωσταράζι, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία διέκοψε άμεσα την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα και ειδοποίησε τον «Αρκτούρο» για να απεγκλωβίσει τα ζώα.
Αυτό βοήθησε την αρκούδα και το μικρό της να απομακρυνθούν ήρεμα από τον δρόμο, προς το παραποτάμιο δάσος του Αλιάκμονα.
Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», είναι η τρίτη φορά που διαδραματίζεται ανάλογο περιστατικό μέσα σε έναν μήνα, ενώ πολλαπλάσιες είναι οι αναφορές για διέλευση αρκούδας με μικρό στο συγκεκριμένο σημείο. Το ένα από τα οκτώ φετινά τροχαία με θύματα αρκούδες σημειώθηκε στο ίδιο σημείο. Η σαθρότητα του εδάφους και οι δυνατές βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο προστατευτικός φράχτης σε πολλά σημεία της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων. Στο συγκεκριμένο σημείο, 13 συνεχόμενοι πάσσαλοι βρίσκονται εδώ και μέρες πεσμένοι στο έδαφος, επιτρέποντας τη διάβαση μικρών και μεγαλύτερων ειδών πανίδας στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.
Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου