Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Το μέλλον στην ενέργεια είναι... πράσινο!

Οι κλιματικές αλλαγές είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον. Η επιστροφή στις «καθαρές» μορφές ενέργειας οι οποίες μειώνουν τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, εμφανίζονται ως επιβεβλημένη λύση απέναντι στην οικολογική καταστροφή που συντελείται.
Μετά έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων που κράτησε επτά χρόνια, το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι σε ισχύ από τις 16 Φεβρουαρίου 2005, θέτοντας διεθνείς περιορισμούς στις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.
Το μέλλον στην ενέργεια είναι... πράσινο!   Το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι το μόνο διεθνές νομοθετικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Στόχος του να μειωθούν στα αναπτυγμένα κράτη οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές κατά 5,2% μεταξύ 2008-2012 (ως προς τα επίπεδα εκπομπών του 1990).
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, για να αποτραπεί ο κίνδυνος επικίνδυνων κλιματικών αλλαγών απαιτείται μείωση των εκπομπών κατά 50-70% παγκοσμίως, μέχρι τα μισά του 21ου αιώνα. Για την ανατροπή της παραπάνω εικόνας, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η Εξοικονόμηση Ενέργειας αποτελούν ουσιαστικά μονόδρομο.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατέχει προνομιακή θέση και μπορεί να αξιοποιήσει το σύνολο των φυσικών πηγών ενέργειας, μειώνοντας τις συμβατικές πηγές που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ο ήλιος, ο άνεμος, η γεωθερμία και το φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τις μεθόδους ανακύκλωσης διαφόρων υλικών μπορούν να αξιοποιηθούν με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία της φύσης, γιατί αυτό αποτελεί πρώτη ανάγκη για την επιβίωση του πλανήτη.


Πράσινη Ενέργεια

Ο φόβος για την καταστροφή του κόσμου, όπως τον ξέρουμε σήμερα, από τη μόλυνση του περιβάλλοντος οδήγησε την ανθρωπότητα σε μια στροφή στις φυσικές-καθαρές πηγές ενέργειας. Το φυσικό ενεργειακό δυναμικό μπορεί να αποτελέσει την καθαρή κινητήρια δύναμη της νέας χιλιετίας.

Χρήσιμα απόβλητα

Σε μια χρονική περίοδο που η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί κύριο στόχο για την επιβίωση της ανθρωπότητας, δεν γλιτώνουν από τη «βιομηχανία» της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης ούτε τα πλοία με τα απόβλητά τους.

Οικιακή οικονομία

Η νέα -για τα ελληνικά δεδομένα- πηγή καθαρής ενέργειας κατακτά το καταναλωτικό κοινό λόγω της χρηστικότητας και της οικονομίας που εξασφαλίζει.

Η ΕΠΑ Αττικής και το Φυσικό Αέριο

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. καταγράφει και φέτος σημαντικές επιτυχίες στην ελληνική ενεργειακή σκηνή, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της, έτοιμη για το μέλλον, με ευέλικτες διαδικασίες και ισχυρές υποδομές.

Καθαρή μετακίνηση

Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα πρόβλημα με πολλές επιπτώσεις, τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας όσο και στο περιβάλλον.

Με σεβασμό στο περιβάλλον

Ο κτιριακός τομέας συμμετέχει κατά 40% στην υπέρμετρη κατανάλωση ενέργειας στην οποία έχει επιδοθεί ο πλανήτης.

Πράσινες πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση ενέργειας

Πολλές εταιρίες λειτουργούν ουσιαστικά και με συνέπεια, προκειμένου να μειώσουν την επίδραση των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον.

Καθαρισμοί με Αειφόρο Λειτουργία

Στους φυσικούς βιολογικούς καθαρισμούς οι βιοχημικές αντιδράσεις για την καύση των οργανικών ενώσεων που υπάρχουν στα λύματα συμβαίνουν αυθόρμητα, ενώ ταυτόχρονα εκλύουν ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου