Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ανατριχιαστικές εικόνες βασανισμού και σφαγής δελφινιών εκτυλίσσονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στα ανοιχτά του ιαπωνικού ψαροχωριού Ταϊτζί.
Ακόμα και νεογέννητα βρίσκονται μεταξύ των χιλιάδων δελφινιών που υφίστανται τις βαρβαρότητες των Ιαπώνων ψαράδων και που καταλήγουν σε θαλάσσια πάρκα και στα τραπέζια, ενώ σε κίνδυνο τίθεται η υγεία των παιδιών, αφού το κρέας τους θεωρείται εξαιρετικά τοξικό.
Δεκάδες χιλιάδες δελφίνια μαζεύονται κάθε χρόνο στα ανοιχτά του Ταϊτζί για να φάνε τα ψάρια που βρίσκονται σε αφθονία. Για έξι ολόκληρους μήνες ο επισκέπτης βλέπει γύρω του τα χαριτωμένα ζώα να κάνουν βουτιές και να κολυμπούν με παιχνιδιάρικη διάθεση.
Ομως η όμορφη αυτή εικόνα διαρκεί μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους οι Ιάπωνες ψαράδες, οι οποίοι βλέπουν τα δελφίνια ως μία πηγή φθηνού κρέατος και τα σκοτώνουν με πρωτοφανή βαρβαρότητα.
Για να τα παγιδεύσουν χρησιμοποιούν ατσάλινους σωλήνες τους οποίους χτυπούν στο νερό, κάτι που αποπροσανατολίζει τα δελφίνια και στη συνέχεια τα οδηγούν σε έναν βραχώδη κόλπο, όπου τα εγκλωβίζουν για όλη τη νύχτα.
Το πρωί καταφθάνουν αγοραστές από όλο τον κόσμο για να διαλέξουν δελφίνια για εκπαίδευση σε θαλάσσια πάρκα. Οι ψαράδες μαχαιρώνουν τα υπόλοιπα και τα αφήνουν να υποφέρουν στο νερό μέχρι να καταβληθούν από την αιμορραγία, οπότε τα ανεβάζουν στις βάρκες για να τα αποτελειώσουν.
Αντιδράσεις προκαλεί και το εμπόριο του κρέατός τους, το οποίο, επειδή η τροφή τους εκτίθεται στα βιομηχανικά απόβλητα, είναι επικίνδυνο λόγω της υψηλής τοξικότητάς του -5.000 φορές το ανώτατο επίπεδο υδραργύρου.
«Το να ταϊζουμε παιδιά με το κρέας των δελφινιών είναι αποκρουστικό και ηθικά απαράδεκτο», δήλωσε ο Ρικ Ο Μπάρι που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση των δελφινιών. Παρόλο που η περιοχή Ταϊτζί θεωρείται προστατευόμενη, τα δελφίνια δεν προστατεύονται από το διεθνές μορατόριουμ φαλαινοθηρίας με αποτέλεσμα 23.000 δελφίνια να σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Ιαπωνία.
Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου